BRIEF GABY GHEYSENS

Groeten uit Brazilië

Ik was rustig aan het uitbollen in Ipatinga, tot er op onze jaarlijkse vergadering in januari, een uitnodiging kwam om een Filipijnse confrater te vervangen in Nova Iguaçu.

Ik ben hier nu al zes jaar in Ipatinga en dus kwam ik in aanmerking voor verandering. Ik vroeg een beetje tijd om er over na te denken, en heb dan aanvaard.

Nova Iguaçu is een oude bekende voor mij: ik heb er al (eind jaren tachtig) gewerkt.

Wat er veranderd is, is de warmte: het is nu warmer dan vroeger, namelijk 40°. Er is ook meer geweld, alles draait rond drugshandel. Jongeren lopen op straat met een groot geweer, in dienst van de drugshandelaars. Nu moet je ook toelating hebben, om bepaalde wijken binnen te mogen. En wat ook veranderd is, is dat de mensen hier minder religieus zijn, meer geseculariseerd. Maar van secularisatie, weten jullie ook wel mee te spreken.
Gelukkig mag ik het rustig aan doen.

Vele en beste groeten aan vrienden en kennissen van de parochies in Wevelgem.

Eerst carnaval, dan de vastentijd en dan het feest van de eeuwige hoop en moed: Het Paasfeest

Opstaan en verder doen.

Gaby Gheysens, scheutist